Rustikk høstkake

Denne oppskrifta fant jeg i et blad, og ble fristet med det samme. Kaka er enkel å lage, og den kan serveres rett fra forma – du trenger ingen pynteferdigheter. Super å ha med på hytta, for eksempel. Dryss over friske bær og pistasjenøtter, og har du litt vaniljeis, blir det garantert godt mottatt.

Ingredienser:
2 egg

50 g sukker
2 ss mykt smør
150 g hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
1 ts finrevet appelsinskall
1 1/2 dl melk eller kremfløte
30 g pistasjnøtter (usaltet)
250 g bringebær

Topping:
50 g hvetemel
50 g sukker
50 g smeltet smør

  • Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Pisk inn smøret og tilsett mel, bakepulver, appelsinskall, melk og hakkede pistasjnøtter.
  • Smør ei rund form (ca 20 cm i diameter) eller ei lita ovnsform med litt mykt smør og dryss med litt sukker. Legg deigen i forma og fordel bringebær over. Spar noen bær til pynt. Bærene synker ned i deigen når kaken stekes.
  • Rør mel, sukker og smeltet smør sammen i en bolle og fordel dette over kaken.
  • Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 180 grader i 30-35 minutter.
  • Dryss over noen ferske bringebær og pistasjnøtter før servering. Server gjerne med litt pisket krem eller iskrem.

Rustikk bringebærkake - STYLE NOTES

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s