Ingredienser til amerikanske pannekaker - STYLE NOTES

Pannekakesøndag

Amerikanske pannekaker på en søndag - STYLE NOTES

Startet dagen med en liten tur ut i crisp novemberluft. Sol og 3 minusgrader i hovedstaden – helt nydelig. Kjøpte med meg favorittkaffen min på tur hjem og la opp til en skikkelig kosesøndag i leiligheta;  fyr i ovnen, dyna i sofa, den ultimate vinterfilmen, «The Holiday» på skjermen – og amerikanske pannekaker til lunsj. Anbefales!

Og dersom det frister, kommer pannekakeoppskrifta her:
50 g smør
2½ dl melk
2 egg
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
½ ts salt
2 ss sukker

  1. Smelt smør, tilsett melk og så visper du inn eggene i blandinga.
  2. Bland alt det tørre i en bolle og hell væsken i mens du rører.
  3. La røra svelle i ca ett kvarter
  4. Stek pannekakene. Når du ser røren hever og bobler seg, er det tid for å snu dem.
  5. Server med det du liker best. Klassisk tilbehør er lønnesirup og blåbær. Jeg hadde ikke sirup, men akasiehonning, og det fungerte også godt.

Ha en deilig søndag, folkens!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s