Mocca in the making

Selv om sommeren er over, synes jeg det kan være deilig med iskaffe. Og det er ikke så vanskelig å lage det selv! Du behøver verken kaffemaskin eller annet fancy utstyr! Det eneste som kan være praktisk å ha, er et blandeglass (drink shaker). I blandeglasset (eller noe lignende), har du 2-3 teskjeer espressopulver og litt kokt vann. Så blander du samtidig inn ønsket smakssirup, hvis du liker det litt søtt. Ha i noen isbiter, sett på lokket og rist løs. Hell den kalde blandingen i et egnet glass og fyll opp med isbiter og melk. Smak underveis slik at du får balansert kaffesmaken slik du liker den. Kaffesirup får du kjøpt på ulike kafeer, men du kan også lage den selv. Her kommer ei enkel oppskrift på sjokoladesirup:

  • 3,5 dl sukker, 2,5 dl kakao (siktet) og ei klype salt blandes sammen i en kjele.
  • 2,5 dl vann tilsettes litt etter litt mens du blander rolig.
  • Kok opp blandinga og la det koke i 3 minutter. Rør konstant med en visp.
  • Avkjøl og tilsett 2 ts vaniljeekstrakt (kan sløyfes).
  • Fyll på egnet flaske eller boks og oppbevar i kjøleskap.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s