Kandiserte blomster

blomsterkake_stylenotes

Til min 30-årsfest hadde jeg lyst å by på et lekkert kakebord. Men la oss være ærlige her – kakepynt smaker sjeldent godt uansett hva den er laget av… Derfor valgte jeg meg ekte blomster! Kandiserte blomster gir et utrolig delikat uttrykk som roper fest. Og det er ikke spesielt vanskelig heller – dette kan alle få til!

Du trenger: Blomster, 1 egg (kun eggehviten) og hvitt sukker. 

  1. Spør gjerne blomsterhandleren om han/hun kan anbefale noe, gjerne økologiske blomster. Der finnes jo flere spiselige typer, men de skal jo bare ligge på toppen av kaka, så det viktigste er at de ikke er sprøytet. Så er det bare å la kreativiteten få fritt spillerom, – du kan gjerne kombinere ulike typer!
  2. Tilbake på kjøkkenet, fjerner du stilken slik at du kun har selve blomsten igjen.
  3. Pensle eggehvite forsiktig på blomsten og dryss deretter sukker over.
  4. Dersom du ikke har tid til å la blomstene tørke i et døgn eller to, kan du legge dem i stekeovn ca 30 min på 50 grader.
  5. Dekorer din favorittkake med blomstene og vent på gjestenes reaksjon 😉

Have fun!

PS! Hvis du lurer på kakas tekstur så er det store kokosflak som fås kjøpt i helsekostforretninger. Dekk først kaka med hvit krem og så drysser du kokosflak over hele. Dekorativt, sant? Og det smaker vilt godt!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s